Werken busbaan op Tiensesteenweg starten in zomer

Ann Peeters
12 maanden geleden
door Ann Peeters

Momenteel beschikt de Tiensesteenweg (N3) over drie rijstroken. In de toekomst zal één van de rijstroken worden ingenomen door de busbaan met rijrichting Leuven.

Het Agentschap Wegen & Verkeer zal in het najaar een busbaan aanleggen op de Tiensesteenweg. Het gedeelte tussen de Meerdaalboslaan (Expressweg) en de Koningin Elisabethlaan zal heraangelegd worden.  De midden- en voorsorteerstroken worden een rijvak en de rechter rijstrook- vanuit Bierbeek richting Leuven- wordt omgevormd tot busbaan. Ter hoogte van de Koningin Elisabethlaan gaat het busverkeer terug op de rijbaan.

Tegelijkertijd wil de stad Leuven werken uitvoeren ter hoogte van de Martelarenlaan en de Tiensesteenweg. Wegen en verkeer wil in dezelfde periode de aanleg van de busbaan uitvoeren. Op deze manier kan de hinder voor de omwonenden worden beperkt.

Voor de werken van de stad Leuven zullen de 2 rijstroken richting Leuven immers sowieso worden afgesloten ter hoogte van de Martelarenlaan. De oude ‘Martelarenlaan’ werd in 2017 opgesplitst in een stuk Martelarenlaan, het deel waar woningen staan, en Spoordijk, het vernieuwde stuk langs de sporen van het station Leuven tot aan de ‘Kop van Kessel-Lo’ aan de Diestsesteenweg.

Volgens de huidige planning zullen de werken starten in de zomer of het najaar van 2019.   Na de werken zou het busverkeer naar Leuven vlotter moeten verlopen, wat een verademing moet zijn voor de ochtend- en avondspits op de drukke Tiensesteenweg.

Over de auteur

Ann Peeters

Ann Peeters