Werken aan station Leuven duren bijna 2 jaar

Kirsten Bosmans
3 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

De NMBS trekt 3,5 miljoen euro uit om het station van Leuven op te frissen. Zo worden de perrons vernieuwd en wordt de tijdelijke houten kap boven perron 1 vervangen door een glazen constructie. De werken starten na de krokusvakantie en duren tot eind 2018.

Het Leuvens station is nog niet zo gek oud, maar de properheid laat weleens te wensen over. Open Vld klaagde onlangs nog de netheid en het onderhoud van het gebouw aan. Een klacht die NMBS niet helemaal begrijpt, maar waar ze toch iets aan wil doen. “Het station van Leuven heeft een netheidscore van 92,5 procent. Dat lijkt ons helemaal niet slecht”, klinkt het bij de woordvoerder van NMBS. “Toch willen we de properheid in de toekomst nog beter opvolgen en de luifels elk jaar reinigen.”

En het zou niet blijven bij poetsen alleen. De NMBS trekt namelijk 3,5 miljoen euro uit om het gebouw te vernieuwen. Zo worden de perrons vernieuwd: perrons A, B, C, D, 1 en 2/3 krijgen dezelfde granietklinkers als de andere perrons. Ook de perronboorden worden ververwijderd, en de tijdelijke houten kap boven perron 1 wordt vervangen door een glazen constructie. Deze werken konden pas gebeuren nadat het stationsgebouw was gerenoveerd.

De werken duren tot eind 2018 maar zouden volgens de NMBS geen hinder vormen voor de reizigers.

 

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans