Wereldwijde aankoopdienst AB Inbev van Leuven naar Zug

AB InBev zal zijn wereldwijde aankoopdienst verhuizen van Leuven naar het Zwitserse Zug. Deze aankoopdienst, goed voor ongeveer zeventig jobs, houdt zicht bezig met de grote aankoopcontracten van bijvoorbeeld flessen en blikjes.

De mondiale brouwer wijst erop dat het maar om een klein deel van de verkoopafdeling gaat, dat in Zwitserland onderdak zal vinden. De lokale aankoopafdeling blijft waar ie is, in Leuven.

Sinds de overname van SABMiller, dat zijn wereldwijde aankoopdienst al enkele jaren in Zug heeft, liet AB InBev weten dat het één aankoopcentrale wilde in het leven roepen. Aankoopmanager Tony Miliken verhuisde eerder dit jaar al naar Zug. Nu volgt de rest van zijn manschappen. Bij de nieuwe wereldwijde aankoopcentrale zal ongeveer tussen 125 à 150 jobs te rapen vallen, vanuit Leuven verkassen een kleine 35 medewerkers.

De keuze voor Zug is volgens de woordvoerder van de brouwer ingegeven door het gegeven dat daar heel wat expertise aanwezig is. Vele multinationals hebben er hun aankooporganisatie ondergebracht. De enorme fiscale voordelen van het kanton zouden volgens de woordvoerder helemaal geen rol spelen.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer