Wereldwaterdag sensibiliseert scholieren en stadspersoneel

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Miljoenen mensen stappen dagelijks kilometers om aan drinkbaar water te raken. Op Wereldwaterdag, donderdag 22 maart, organiseerde Leuven voor haar scholen een ‘Walk for Water’, om aandacht te vragen voor de problematiek. Vele honderden kinderen stapten van heinde en verre onder een regenachtige hemel zes kilometer om op het einde beloond te worden met een beker fris kraantjeswater.

“In Leuven namen verschillende scholen deel. Het zijn immers vaak kinderen die uren onderweg zijn om drinkbaar water voor hun familie te halen, waardoor ze niet naar school kunnen”, vertelt schepen van leefmilieu en onderwijs Mohamed Ridouani.
De Leuvense leerlingen wandelden zes kilometer, op zoek naar drinkbaar water. “Net zoals hun leeftijdsgenoten dat dagelijks in andere landen moeten doen”, zegt Ridouani. Tijdens de ‘Walk for Water’ kregen de leerlingen enkele opdrachten mee, zoals een waterwens bedenken. Deze wensen werden gebundeld en aan schepen Ridouani overhandigd. Op het einde van hun tocht kwamen ze aan op het Martelarenplein, waar ze een beker fris kraantjeswater van de waterbar kregen.

Niet alleen de scholen trokken op pad tijd, het stadspersoneel nam deel aan een wandeling rond water door de stad, gegidst door de vrienden van Heverleebos en Meerdaalwoud.

In 1993 riepen de Verenigde Naties 22 maart uit tot Wereldwaterdag, dat deden ze om de waterproblematiek bij het brede publiek bekend te maken.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer