Welke klas wint dit jaar de finale de Leuvense duurzaamheidsquiz?

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

De grote finale van de Leuvense duurzaamheidsquiz vindt op vrijdag 23 november plaats. Vier klassen van evenveel Leuvense basisscholen gooien al hun kennis over milieu en duurzaamheid in de strijd. De quiz kadert in het milieuzorgproject voor scholen van de stad Leuven: Leuvense Klimaatscholen.

De duurzaamheidsquiz wil leerlingen op een leuke manier sensibiliseren voor milieuzorg en duurzaamheid. De quizvragen zijn geformuleerd op maat van de leerlingen en sluiten nauw aan bij hun leefwereld. Door antwoorden te zoeken en te bespreken in de klas, kunnen kinderen actief meewerken aan concrete oplossingen voor milieu- en duurzaamheidskwesties.

De grote finale

De vier klassen van de vier scholen die het beste scoorden in de voorronde worden in groepjes verdeeld en strijden voor de overwinning op 23 november van 10 tot 12 uur in Auditorium Tweebronnen in de Diestestraat 49.

De laureaten van dit jaar zijn het vijfde leerjaar van het SKLO, 6A van het Don Bosco Sint-Lambertus, het zesde leerjaar van De School Heffel en 6A van het Paridaens.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer