Weerman Frank Duboccage fietst voor energiebesparende maatregelen op school

Ann Peeters
1 jaar geleden
door Ann Peeters

Samen met de leerlingen van basisschool De Bijenkorf nam weerman Frank Duboccage deel aan een fietsmarathon, die 600 euro in het laatje bracht voor energiebesparende maatregelen.

Basisschool de Bijenkorf uit Herent wil op school enkele energiebesparende maatregelen invoeren, waaronder het plaatsen van waterbesparende kraantjes in de toiletten, een extra waterfonteintje, sensoren voor de lichtschakelaars en misschien wel een nieuwe fietsenstalling om fietsen nog meer aan te moedigen.

“Om de financiering van deze projecten rond te krijgen, hebben we samen met leerkrachten en weerman Frank Duboccage – ook papa van één van onze leerlingen- een gesponsorde fietsmarathon ingericht”, zegt Delila Denivelle, directeur van de school.

Elke klas fietste om beurten  met de eigen leerkracht, meester Lorenzo en weerman Frank. “Tegen het einde van de dag hadden ze samen meer dan 800 kilometer gereden en hebben we bijna 600 euro opgehaald voor de energiebesparende maatregelen op school.  We zijn bijzonder trots op onze leerlingen, hun ouders en onze leerkrachten.”

Over de auteur

Ann Peeters

Ann Peeters