Website ‘shoppeninleuven’ in een nieuw kleedje

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Shoppeninleuven.be zit in een nieuw kleedje. De vernieuwde website zet meer dan ooit de stadsbeleving en sfeer in de verschillende winkelgebieden in de schijnwerpers. Je vindt er niet enkel informatie over shoppingevents. Ook andere evenementen van regionaal belang, die combineerbaar zijn met een shoppingbezoek aan de stad, worden belicht. Shoppeninleuven.be wil zowel de lokale shopper aanspreken als de dagbezoeker die op zoek is naar leuke shoppingtips of zijn dagje uit wil combineren met een toeristische doe-activiteit. Een eigentijdse look, meer beeld en video, aangevuld met blogs en reportages van derden. Via de vernieuwde website moet duidelijk worden dat shoppen in Leuven altijd een feest is!

Leuven behoort tot de belangrijkste shoppingsteden van Vlaanderen. Het centrum biedt een breed aanbod met voor elk wat wils. De belangrijkste troeven die door de bezoeker aan het winkelcentrum worden toebedeeld is dat de stad overzichtelijk en compact blijft, heel veel sfeer en beleving biedt in een historisch decor en tegelijk veilig aanvoelt voor de voetganger omwille van de vele autovrije winkelstraten.

Shoppeninleuven.be toont het bruisende karakter van Leuven als winkelstad. De informatie over wat Leuven te bieden heeft, wordt overzichtelijk gebundeld in verschillende rubrieken: ‘shoppen’, ‘eten en drinken’, ‘evenementen’ en ‘markten’. Toeristische info is terug te vinden in de rubriek ‘ontdek’. Hoe je vlot in Leuven geraakt en waar je kan parkeren vind je in de rubriek ‘bereikbaarheid’.

Shoppeninleuven.be legt ook een link naar winkelgebieden buiten het stadscentrum. Zo vinden de websites van Wilsele-Putkapel, Heverlee-Centrum, Hal 5 en Foodhall De Smidse een nieuw verspreidingskanaal.

Naast de website is er ook een gelijknamige facebook- en instagrampagina.  De social media pagina’s en de website vullen mekaar aan en versterken elkaar. Korte social media boodschappen linken naar de website waar de geïnteresseerde bezoeker meer detailinformatie kan terugvinden.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans