Web 2.0 Directory

Zoek in Leuven   ›  BED VAN NAPOLEON

BED VAN NAPOLEON

     

Op en top tot rust komen

Een bezoekje aan Bed van Napoleon in Linden voelt telkens als ‘thuiskomen’. Bij mooi weer kan je je benen strekken in de prachtige tuin, tijdens koude winteravonden zorgt het knetterende haardvuur voor de huiselijke toets. De legende wil dat de Franse keizer Napoleon Bonaparte hier 200 jaar geleden neerstreek en overnachtte (vandaar de naam). Waarheid of niet, ons zou het niet verbazen mocht Napoleon zijn hart hier effectief verloren hebben.

Bed van Napoleon staat onder andere bekend om haar idyllische ligging: bovenop een groene heuvel in Linden, vlakbij het Chartreuzenbos, ver van de stedelijke drukte. De zaak ligt ook pal op de Hagelandse wandel- en fietsroute, wat van haar een gedroomd rustpunt maakt tijdens stap- en traptochten.

De inrichting van de bistro is in één woord uniek. Volgestouwd met paspoppen, antieke meubels en oude poppen doet het interieur heel romantisch en dromerig aan. En die nostalgische sfeer wordt ook vertaald naar de keuken. Op de kaart vind je namelijk enkele Vlaamse klassiekers zoals tomaat-garnaal en huisgemaakte frietjes met steak tartaar. Een bewuste keuze van zaakvoerders Wim en Karin Schoolmeesters en hun dochter Ellen, die achter het fornuis staat. Ze zijn er namelijk van overtuigd dat veel klanten houden van eenvoudige, eerlijke gerechten die hen herinneren aan de kookkunsten van hun grootmoeder. Verder ook heel wat zuiderse gerechten op de menukaart, zoals tapa’s, pasta’s en bruschetta’s. De rode draad in de keuken is ‘vers’. Geen ingevroren of voorbereide gerechten, maar verse en seizoensgebonden ingrediënten. Vandaar ook de relatief kleine kaart. Op het menu staan ook regelmatig uitgebreide suggesties.

Bed van Napoleon legt ook linken naar de streek. Zo kan je er proeven van enkele bieren van lokale brouwerijen: Lupus, NatteLore en andere streekbieren. Hapje of drankje, in Bed van Napoleon kom je gegarandeerd tot rust.

 

Openingsuren

ma
di
wo
do
vr
za
zo
x
x
12.00
12.00
12.00
12.00
12.00
x
x
22.00
22.00
22.00
22.00
22.00

 

016 62 07 04
Kortrijkstraat 101, Linden 3210