Web 2.0 Directory

Zoek in Leuven   ›  MUNTSTRAAT

MUNTSTRAAT

     

Leuvense Culinaire Hoofdstraat

De Leuvense Muntstraat staat voor eten, drinken en bovenal voor genieten. Niet voor niets wordt het straatje ‘het culinaire hart van Leuven’ genoemd. Jong en oud nestelt zich graag aan een van de talrijke tafels om te kijken hoe het leven er passeert.

Wanneer je door de Muntstraat wandelt, gaat de wereld voor je open! Belgische, Franse of Italiaanse gerechten? Een snelle informele hap of een uitgebreide lunch met vis en schaaldieren? Een pastagerecht of een lekkere pizza? Een heerlijke Mexicaanse tortilla, een gezonde sushimaaltijd, de betere wok of de gespecialiseerde Franse fijne gastronomie? Of liever de Marokkaanse of Indische keuken? Het maakt niet uit, iedere lekkerbek is hier in de juiste straat! Van Italië tot Japan en van Europa tot Latijns-Amerika, hier ligt de wereld aan je voeten…

Beleef de unieke sfeer van de Muntstraat doorheen de zomer en geniet er tijdens de vrijdagen van juli van de ongedwongen ambiance van ‘Het Groot Verlof’. Of kom op zondag 5 augustus naar de 30ste editie van ons culinair zomerfestival Hapje-Tapje, een smakelijk eendagsgebeuren voor fijnproevers en genieters. Drink, lunch of dineer in het culinaire hart van Leuven, gelegen in de schaduw van het majestueuze stadhuis, bezoek er de populaire cafés en laat je gaan tot in het diepste van de nacht!

De Muntstraat is volledig autovrij, maar je kan makkelijk parkeren in Parking Ladeuze of Parking Heilig Hart in de Naamsestraat.

Muntstraat, Leuven 3000