Web 2.0 Directory

Zoek in Leuven   ›  DE LAURIER

DE LAURIER

     

Franse keuken doordrenkt van elegantie

In het piepkleine dorpje Lovenjoel, waar de Stationsstraat de Tiensesteenweg kruist, bevindt zich een steengoed restaurant. In het witte gebouw op de hoek kan je genieten van unieke smaaksensaties.

Al bijna 30 jaar ontvangt gastvrouw Gaby de bezoekers met de glimlach, terwijl chef-kok Patrick de gerechten met veel liefde bereidt. Een gastronomische verwenplaats, met een Frans geïnspireerde, verfijnde keuken én een kaart die elke maand verandert. Zo word je elke keer opnieuw verrast door een verscheidenheid aan smaken. Smaak en eerlijkheid staan centraal, en dit aan een betaalbare prijs.

In de elegante inrichting is het heerlijk vertoeven. Het interieur is rustgevend, maar wekt toch de nieuwsgierigheid door de vele decoratieve stukken. Van schilderijen tot beeldhouwkunst: het resultaat van het jarenlang afschuimen van rommelmarkten door Patrick. Het levert opvallende, maar toch uiterst fraaie combinaties op. Wie liever buiten zit, kan dat in de prachtig versierde tuin. Door de goede lichtinval en de afwezigheid van wind is het er heerlijk vertoeven.

Restaurant De Laurier is meer dan alleen lekker eten, zo staan er ook regelmatig optredens en soirées dansantes op het programma. Hét hoogtepunt van het jaar is de Midzomeravond, een heuse muzikale gastroavond. Die vindt altijd plaats in het eerste weekend van augustus.

 

Openingsuren

ma
di
wo
do
vr
za
zo
x
x
x
x
x
x
12.00
x
x
x
x
x
x
14.00
x
x
19.00
19.00
19.00
19.00
x
x
x
21.00
21.00
21.00
21.00
x

 

016 46 05 05
Tiensesteenweg 274, Lovenjoel, België