Web 2.0 Directory

Zoek in Leuven   ›  DEN BEIAARD

DEN BEIAARD

Liefde voor eten en drinken

David Nijs straalt één en al liefde voor eten en drinken uit. Hij vervulde zijn jongensdroom toen hij dit voormalig café kon overnemen om er zijn ideaalbeeld van een brasserie-restaurant te realiseren. Een ode aan de eenvoudige terroirgerechten uit de Belgisch-Franse keuken.

Daar hoort een sfeer bij die het midden houdt tussen volkse gezelligheid en ouderwetse klasse. De kelners dragen een wit hemd en een zwarte voorschort waarop de naam van de zaak geborduurd staat. Tegen de muren hangen  imposante foto’s van een magistraal Ladeuzeplein. Je kan er ook de edele kunst van het toogeten in alle comfort beoefenen: alle krukken hebben rug- en armleuningen. Daartussen laveert Nijs, babbelend en genietend. Aan alles zie je dat hij dit niet als werk beschouwt.

Voor de keuken krijgt hij steun van Gilbert Van Lee, de legendarische kok uit de gloriejaren van Bistrot Sud. Die is er 7 op 7 om erop toe te zien dat de brigade de klassiekers van de kaart perfect uitvoert: lamstongetjes met saus van groene kruiden, tartaar van tonijn met sorbet van groene appel, handgesneden filet americain à la minute bereid, onglet met demi-glace en gestoofde sjalotjes, filet pur van het paard met gebakken champignons, rogvleugel met botersaus en kappertjes ... Altijd bereid met aandacht voor versheid, lichtheid en fraîcheur. De chef vertelt echter met zoveel enthousiasme over zijn suggesties dat ook voor die gerechten vaak wordt gekozen.

 

Openingsuren

ma
di
wo
do
vr
za
zo
9.00
9.00
9.00
9.00
9.00
9.00
9.00
22.00
22.00
22.00
22.00
22.00
22.00
22.00

 

016 29 71 97
Monseigneur Ladeuzeplein 8, Leuven, België, Leuven