Web 2.0 Directory

Zoek in Leuven   ›  DEN VENETIAEN

DEN VENETIAEN

        

Voor bier en plezier

In Hoegaarden ‘Oep de Plèk’, pal in het centrum van hét bierdorp van Vlaanderen en omstreken, ligt, iets lager dan de Sint-Gorgoniuskerk en het gemeentehuis èn schuin over de muziekkiosk, herberg Den Venetiaen.

Sinds april 2013 baten Toets en Dirk deze kleine maar levendige staminee met passie en hun lijf en leden uit. Toch is de zaak al decennialang gekend omwille van zijn gastvrijheid voor dagelijkse stamgasten, bierliefhebbers en -drinkers, toeristen en reizigers, denkers en doeners en voor spelers en publiek.

Er is een exquise samengestelde bierkaart die wordt aangevuld met wekelijkse suggesties. Je vindt er ook 8 bieren van de tap, waaronder één huisbier: het ‘Venetiaens Blondje’, een blond bier gebrouwen door brouwerij Broeder Jacob. Het ‘Venetiaens Blondje’ is een bitterzoet bier, dat - net als de andere bieren in de herberg - wordt geschonken volgens de regels van de kunst.

Je kan er ook terecht voor de, op vakkundige wijze bereide, klassieke cafésnack. Eten en drinken kan binnen of op het gezellige terras, waar je je - gezien de idyllische ligging op het kerkplein - in de Hagelandse Provence waant.

Voor een feestje ben je bij Den Venetiaen aan het juiste adres. Doorheen het jaar vinden er verschillende optredens plaats in de zaak, en elke donderdag van de maand augustus organiseren de zaakvoerders ‘Plèkmuziek’, een reeks optredens op de kiosk schuin over de herberg.

 

Openingsuren

ma
di
wo
do
vr
za
zo
09.30
x
09.30
09.30
09.30
09.30
09.30
...
x
...
...
...
...
...

 

016 88 52 55
Gemeenteplein 22, Hoegaarden 3320