Waardevolle endoscopen gestolen uit UZ Gasthuisberg

Stefan Van de Weyer
1 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Drie dieven hebben ongeveer 25 endoscopen gestolen uit de dienst endoscopie. De buit van de daders heeft een grote waarde.

Drie verdachten hebben voorbije zaterdag iets na het middaguur een twintigtal endoscopen gestolen op de afdeling endoscopie in Gasthuisberg. De drie verdachten, die zich vermomd hadden met petten, brillen en valse baarden, kwamen via de hoofdingang van het ziekenhuis binnen en begaven zich naar de afdeling. Ze braken één gesloten deur open en doorzochten de verpleegwacht en de gesloten kamer waar de waardevolle toestellen lagen opgeslagen. Ook de deur van deze ruimte werd opengebroken.

Ze gingen aan de haal met ongeveer 25 nieuwe toestellen die elk rond de 10.000 euro waard zijn. De verdachten verlieten rond 13 uur de afdeling via de werfdeur en de ladder van een nieuwbouw die aansluit bij de afdeling. Het labo ging ter plaatse om sporen op te nemen en de lokale recherchedienst van PZ Leuven werd aangesteld om de zaak te onderzoeken. Voorlopig is er nog geen spoor van de daders.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer