VZW Oude Markt en Open VLD tevreden met horecacoach die leegstand moet voorkomen Sector ademruimte geven

Stefan Van de Weyer
4 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Leuven zoekt een horecacoach om de sector actief te ondersteunen in deze moeilijke tijden. Gezien de sluimerende leegstand op de Oude Markt is deze maatregel zeker niet overbodig. De Vzw Oude Markt en oppositiepartij Open Vld zijn tevreden dat het stadsbestuur hun idee heeft opgepikt.

Eerder werden er al horecacoachen in steden zoals Brugge en Gent aangesteld, dit had succes. Buiten de Oude Markt, waar ongeveer vijf cafés leeg staan, zal deze coach uiteraard ook andere locaties in het Leuvense actief ondersteunen. Leegstand voorkomen, is één van de eerste doelstellingen voor de horecacoach. Deze coach kan eventueel een vroegtijdige stopzetting of zelfs een faillissement van een zaak voorkomen.

Het Leuvense stadsbestuur wilde eerder al een horecacoach aanstellen, het nodige budget ontbrak echter tot nu toe. Dankzij de goede financiële situatie van de stad is er nu wel ruimte voor een direct aanspreekpunt voor de horeca.

Vzw Oude Markt zal met plezier nauw samenwerken met de horecacoach. Deze nieuwe horecacoach zal er morgen nog niet onmiddellijk staan. Er moet een geschikte kandidaat gezocht worden,  het kan even duren vooraleer de geschikte kandidaat zal gevonden worden.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer