Vanavond start Winefair in Leuven

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Dit weekend, vandaag, morgen en overmorgen, kan je terecht op de derde Winefair in de Leuvense Brabanthal. Winefair is hét wijnevenement waarbij wijnhandelaars alle bezoekers onderdompelen in een ongekende wijnervaring. Maar het is, met zijn livebands of dj’s en eetstanden, zoveel meer dan een gewone wijnbeurs.

“We bieden heel wat randanimatie aan, en dat maakt van Winefair echt een out of the box wijnevenement”, aldus bezieler Stefan Frissen. “Jong en oud kan genieten van alles wat er gebeurt. Winefair prikkelt al je zintuigen, want het is niet alleen proeven, maar ook ruiken, zien én horen.” Denk aan standen met streekproducten, oesters, kazen en charcuterie, een heuse Lavazza-koffiebooth, interessante tips en tricks over eten, demo’s en muzikale animatie. Bovendien kan je op zaterdag en zondag jurylid zijn in een kookwedstrijd. Enkele chefs koken kleine wijngerechtjes in een indrukwekkende SMEG-keukenomgeving. In een battle om het beste hapje beslist het publiek welke chef wint.

Uitgebreide selectie wijnen

Het motto van Winefair is selectiviteit: er zijn geen exposanten met dure paviljoenen of anonieme standen. Het aantal deelnemers is bewust beperkt tot de ideale mix van nieuwkomers en vaste waarden, en verschillende specialisten. “We bieden niet enkel de klassieke wijnen uit onder andere Frankrijk, Italië en Spanje aan, maar kiezen ook voor minder voor de hand liggende wijnen uit Hongarije en Libanon. In Leuven hebben we ondertussen 60 standhouders. Zo kunnen we onze bezoekers een uitgebreid aanbod voorschotelen. Bij hun keuze worden de ze trouwens geholpen door de quoteringen van enkele gerenommeerde sterrensommeliers.”

Van 50 naar 60 standen

Winefair blijft alsmaar groeien. “Tijdens de eerste editie in Leuven kwamen er 1.800 bezoekers over de vloer en tijdens de tweede editie waren dat er al dubbel zoveel. We verwachten dus dit jaar ook meer dan 4.000 bezoekers en breidden daarom het aantal standen uit van 50 naar 60. Daarmee bevestigt Winefair zijn status als grootste wijnbeurs van Vlaams-Brabant.”

Meer info: www.winefair.be en www.facebook.com/Winefairevent

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans