Voorstelling 4 finalisten JCI Vlaams-Brabantse Jonge Ondernemer 2019

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Naar jaarlijkse traditie wordt op donderdagavond 28 maart 2019 de JCI Award Vlaams-Brabantse Jonge Ondernemer uitgereikt aan de meest beloftevolle jonge ondernemer uit onze provincie. Met deze ‘JCI Award Vlaams-Brabantse Jonge Ondernemer’ wil JCI jong ondernemerschap in onze provincie in de kijker zetten om vervolgens door te gaan naar de overkoepelende finale van de JCI Vlaamse Ondernemer van het Jaar op 6 juni 2019 te Kortrijk.

Voorzitter Marita Vranckx: “Namens onze vzw ben ik bijzonder trots om voor de 9de keer vier jonge ondernemers met hun boeiende verhalen te kunnen presenteren. De award is een mooie beloning die enkel is weggelegd voor de beste regionale ondernemer die zich weet te onderscheiden op gebied van ondernemerschap, innovatie, internationalisme, ethisch ondernemen en gemeenschap. De bekroning is een schitterend visitekaartje voor de jonge ondernemer en zijn/haar bedrijf en een ideale gelegenheid om hun netwerk te vergroten en extra visibiliteit en werknemers aan te trekken.”

Geen JCI Award Vlaams-Brabantse Jonge Ondernemer zonder genomineerden natuurlijk. Op donderdagavond 28 maart 2019 zal de vakjury een laureaat uit volgende genomineerden selecteren in feestzaal Den Ast te Kampenhout.

De genomineerden komen uit Brussel (Adrien Roose van Cowboy, ontwikkelaar van een hippe, betaalbare elektrische fiets, en Moustapha Karbouch van consultancybureau Ensur), uit Vilvoorde (Peter Staveloz van iReachm, bedenker van de ‘Personal Assistant App’) en uit Herent. Het gaat om Kristof Mertens van Porphyrio (https://www.porphyrio.com), een spin-off van de KU Leuven uit Herent. Porphyrio is een van de markleiders in het aanbieden van big data oplossingen voor onder andere pluimveebedrijven. Door het monitoren van die data en het in kaart brengen van info over onder andere legcapaciteit, genetische voorbestemdheid voor het verbeteren van de legproductie, of de luchtvochtigheid in de stallen, kunnen pluimveehouders hun stallen beter beheren en het niveau van de leefomstandigheden voor het pluimvee verhogen.

Verschillende jonge ondernemers dienden een dossier in om de laureaat van vorig jaar, Steven Tielemans, mede-oprichter van THEOplayer, op te volgen als JCI Vlaams-Brabantse Jonge Ondernemer van het Jaar.

De Awardshow vindt plaats in feestzaal Den Ast in Kampenhout. Inschrijven kan nu via: https://www.jongeondernemer.vlaanderen/vlaams-brabant19/nl/inschrijven/

 

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans