Voorlopig geen uitbreiding brouwerij Hoegaarden in Geldenaken

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

De Raad van State heeft het beroep van ABInbev tegen het verbod om te bouwen op de bezinkingsvijvers in Altenaken verworpen. De gemeente Geldenaken wil de vijvers behouden die gesitueerd zijn op de grens van Hoegaarden met Geldenaken.

Eind 2016 heeft de gemeenteraad van Geldenaken zijn structuurplan vastgelegd, daartoe behoorde het behoud van de groene zone met de oude bezinkingsvijvers op de grens met Hoegaarden. Dat gebied is overigens eigendom van ABInbev. De brouwerij diende daarop bij de Raad van State een verzoek in om het besluit van Geldenaken teniet te doen, gezien de vijvers aan hun panden in Altenaken grensden. Ze waren van mening dat de vijvers onderdeel waren van een erkende bedrijvenzone.

Volgens de Raad van State heeft ABInbev de terreinen nodig om er al zijn brouwactiviteiten op te groeperen. Na de uitspraak leek de brouwer af te zien van het gebruik van de vijvers. Geldenaken wil trouwens een bedrijvenzone tussen Altenaken en de Tiensesteenweg plannen, ABInbev zegt echter die terreinen te willen aankopen. Wordt ongetwijfeld vervolgd…

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer