Volle Oude Markt voor Countdown

Bart Mertens
2 jaar geleden
door Bart Mertens

Het nieuwe jaar werd in Leuven feestelijk ingezet met de Countdown. Het populaire evenement was al toe aan de tiende editie en lokte ook deze overgang van oud op nieuw een massa volk naar de Oude Markt. “Topeditie. We hebben een stevig feestje gebouwd”, aldus DJ Droppie die het aftellen in goede banen leidde.

De traditionele Countdown in Leuven was alweer een groot succes. Meer dan 11.000 feestvierders zakten naar de Oude Markt af om samen de overgang van oud naar nieuw te vieren. Vanaf 22 uur stonden DJ Droppie en DJ Pete Knowles achter de draaitafel om de spanning op te bouwen naar de aftelling. De Countdown was overigens al toe aan de tiende editie. “We zijn in 2008 begonnen met een lichtkrant en een spiegelbol. Ondertussen zijn we gegroeid naar het mooiste en gezelligste aftelmoment van het hele land. In het midden van het plein wordt een spectaculaire brug gebouwd waar je onderdoor kan. Aan beide kanten hingen LED-schermen waarop de aftelling te volgen was. De Oude Markt was volledig gevuld met feestvierders om 2017 uit te zwaaien en 2018 te verwelkomen.”

De Countdown verliep overigens zonder noemenswaardige incidenten. “Zoals elk jaar stond veiligheid absoluut voorop. Er was een crew van 35 personen voorzien die samen met de politie een oogje in het zeil hield. We hadden ook een hulppost van het Rode Kruis voorzien tot 5u ’s ochtends. Ook op de hevige wind waren we goed voorbereid. Er werd twee ton extra ballast in de basis van de constructie gelegd om de stabiliteit van het podium te verzekeren. Bovendien hadden we op het podium een windmeter zodat we de windsnelheden permanent konden opvolgen”, besluit Erik ‘DJ Droppie’ De Rop van organisator vzw Oude Markt.

Over de auteur

Bart Mertens

Bart Mertens