Volg Longin tijdens WK zonnewagen racen via livestream

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Wie racepiloot Bert Longin en de 21 KU Leuven-studenten van het Punch Powertrain Solar Team live aan het werk wil zien tijdens de Bridgestone World Solar Challenge, hoeft daarvoor niet naar Australië af te zakken. Dankzij een satellietverbinding kan je van thuis uit een livestream volgen met interviews en actievideo’s van de afgelopen racedag. Dit vanaf zaterdag 7 oktober tot en met donderdag 12 oktober, elke middag om 12.30 uur op live.solarteam.be en op www.facebook.com/solarteam.be.

“In de vorige edities van de race was de communicatie met onze fans in België gelimiteerd tot het doorsturen van enkele kleine videoclips en blogs”, aldus Thierry Garritsen, woordvoerder van het Punch Powertrain Solar Team. “Het doorsturen van deze filmpjes was een zeer tijdrovend proces, dit omdat we vaak tot 150 km moesten rijden vooraleer we een internetconnectie vonden. Dit jaar zochten we een oplossing die ons toelaat om live in contact te staan met onze volgers in België. Door de liveshow gaan we een stap verder, aangezien we voor de eerste keer vanuit België vragen kunnen beantwoorden.”

Vaste host en twee gasten

“Dankzij een IP-satellietoplossing kunnen we nu online gaan en dagelijks een livestream organiseren op Facebook, onafhankelijk van onze locatie. We kunnen live vragen beantwoorden van onze kijkers en daar bovenop meerdere filmpjes aanbieden om uitgesteld te bekijken.” Vaste host van dienst is Thomas Delvaulx, een ex-teamlid die in 2013 deel was van het Punch Powertrain Solar Team. Elke aflevering zullen er twee nieuwe gasten worden uitgenodigd. “Bert Longin zelf zal er waarschijnlijk één van zijn”, aldus Garritsen.

Resultaat van mooie samenwerking

VRT Sandbox zal het Punch Powertrain Solar Team voorzien van de nodige multicamtechnologie voor het maken van een broadcast ‘verslag van de dag’ via Facebook Live en zal hen ondersteunen in mediaverslaggeving tijdens de voorbereidingen. Newtec, Network Innovations en het Australische Pacific Live Media werken samen om de internetverbinding te voorzien. Er zal een satellietwagen meerijden die elke avond een internetconnectie voorziet in de Australische outback. Een primeur voor het Punch Powertrain Solar Team!

 

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans