Voka tegen koppeling vennootschapsbelasting aan meerwaardebelasting

Stefan Van de Weyer
3 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Een koppeling van de vennootschapsbelasting aan de invoering van een meerwaardebelasting is compleet onbespreekbaar voor werkgeversorganisatie Voka. Zo liet voorzitter Paul Kumpen weten in de loop van de Voka-nieuwjaarsreceptie.

“Het is onlogisch om enerzijds de ondernemingen meer zuurstof te willen geven en anderzijds de ambitie van onze ondernemers te bestraffen door extra belastingen”, vond Kumpen.

In haar vooruitblik op het volgende politieke en economische jaar gaf de Vlaamse werkgeversorganisatie aan dat de federale regering moet stoppen met kibbelen en enkele belangrijke beslissingen moet nemen. Enkel door een substantiële verlaging van de vennootschapsbelasting kan België opnieuw een aantrekkelijk investeringsland worden, klonk het. De Vlaamse regering moet volgens Voka werk maken van extra investeringen in innovatie en infrastructuur. Daarnaast moet in 2018 de hervorming van het secundair onderwijs effectief gerealiseerd worden.

Kumpen zei ook te hopen dat de Groep van 10 nog deze maand een loonakkoord kan sluiten, maar zei er meteen bij dat er nauwelijks ruimte is voor een bijkomende loonmarge.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer