Vluchtende bestuurder onder invloed van drugs en zonder rijbewijs

Ann Peeters
1 jaar geleden
door Ann Peeters

Een 35-jarige bestuurder uit Lubbeek die dinsdagnamiddag een wegcontrole opmerkte op de Diestsesteenweg in Kessel-Lo, probeerde deze te ontlopen door snel een zijstraat in te slaan en er tegen hoge snelheid vandoor te gaan. Hij reed daarbij in een verboden richting.

Een motorrijder zette de achtervolging in en kon de auto enkele minuten later aantreffen aan de kant van de weg. De bestuurder zat samen met twee passagiers nog in de auto. Bij controle bleek dat de dertiger geen rijbewijs kon voorleggen. Het bleek dat hij een verval van recht tot sturen had opgelopen waarbij de rechter ook had beslist dat het rijbewijs pas mocht terug gegeven worden na het afleggen van nieuwe examens. Dat had de man echter nog niet gedaan waardoor zijn rijbewijs nog steeds op de griffie lag. Bovendien bleek de man ook nog eens onder invloed van drugs achter het stuur van de auto te zitten.

Het parket werd in kennis gesteld van de feiten en besliste dat de auto van de man naar de stallingsplaats van de politie moest getakeld worden.

Over de auteur

Ann Peeters

Ann Peeters