Vlaamse healthy fastfood keten Fitchen opent nieuw restaurant in Leuven

21 augustus 2020 | 16u11 | Gepost door annpeeters
Koen Mortier
Leuven heeft er binnenkort een nieuwe hotspot bij voor foodies: op 26 augustus 2020 opent Koen Mortier een nieuw Fitchen restaurant op de Grote Markt in Leuven.
Fitchen

Fitchen is een Vlaamse restaurantketen die gespecialiseerd is in healthy fastfood. Het aanbod omvat gezonde wraps en bowls, die gekenmerkt worden door een minimale hoeveelheid aan suikers en verzadigde vetten én een maximale hoeveelheid langzame koolhydraten en eiwitten. Bovendien biedt Fitchen ook heel wat vegetarische en vegan gerechten aan, zoals de Vegan Avocado Spring en de Vegan Healthy Wave. 

Het eerste Fitchen restaurant werd geopend in augustus 2018 en opgericht door Gentenaar Koen Mortier, een (ex-)personal coach met een passie voor gezonde voeding. Ondertussen telt de Vlaamse keten al 5 restaurants (3 in Gent, 1 in Antwerpen en 1 in Brugge). Het nieuwe restaurant in Leuven wordt de zesde vestiging in België. En daar stopt het niet. Dit jaar staan nog een 5-tal restaurantopeningen op de planning, zowel in binnen- als buitenland. 

In tegenstelling tot heel wat andere horecazaken, die het de afgelopen maanden moeilijk hebben gehad om het hoofd boven water te houden door de COVID-19 maatregelen, breidt Fitchen juist uit. In juli werd al een nieuw restaurant in Brugge geopend, dat ondanks COVID-19 een gigantisch succes is. Op de openingsdag is het restaurant in Brugge zelf 2 uur vroeger moeten sluiten dan gepland, omdat alles reeds was uitverkocht. 

Het nieuwe Fitchen restaurant in Leuven zal gevestigd zijn in het hart van de stad: op de Grote Markt van Leuven (Brusselsestraat 1). Je zal er zowel ter plaatse kunnen eten als maaltijden afhalen, maar ook bestellel via Deliveroo, TakeAway en Uber Eats. 

Lees meer over