Vind Het Gouden Ei tussen Leuven en Aarschot!

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Komende zondag, 11 februari, heeft Jeroen Reumers weer een leuke zoekopdracht gepland. Nadat hij eerder al gouden eieren verstopte in Aarschot, Betekom, Holsbeek, Wezemaal, Werchter, Leuven, Kessel-lo, Gelrode en Haacht, steekt hij er nu eentje weg tussen Leuven en Aarschot. Aan jou om alle tips te ontcijferen en Het Gouden Ei te bemachtigen.

Het Gouden Ei is een idee van Jeroen Reumers. Hij ontwierp tien jaar geleden zijn eerste zoektochten voor het onderwijstijdschrift Klasse. Ondertussen maakte hij ‘De gele sandaal’ en ‘Czaar’. Zowel voor Blokken als voor De Slimste Mens Ter Wereld schreef Jeroen jarenlang quizvragen. In het gewone leven staat hij voor de klas.

Enkele van die zoektochten waren Turbo-Gouden-Eieren. In dat geval verschijnen de tips niet negen dagen maar negen uren na elkaar. Er kan dus dezelfde dag nog gevonden worden, wat deelnemers de leukste formule vinden. Tot op heden waren er telkens kleine prijzen te winnen. Boeken, porto, thermoskannen, quizklappers, ‘negerinnentetten’, … Op termijn is het de bedoeling om de prijzenpot te vergroten. Daarvoor is Jeroen op zoek naar gemeenten, bedrijven of instellingen die het project willen sponsoren.

Armchair treasure hunts zijn zoektochten uit de USA. Daar worden hele boeken geschreven waarin tips verscholen zitten. Als je de boeken nauwkeurig leest en alle tips ontdekt, kun je ergens ter wereld een schat gaan opgraven. Zoeken vanuit je luie zetel, dat is ook het principe van Het Gouden Ei. Alle tips samen leggen en dan pas ter plaatse gaan zoeken, graven, vinden.

Het volgende Gouden Ei kan je komende zondag vinden tussen Leuven en Aarschot. De eerste tip verschijnt rond 10 uur op de website, ongeveer vijf uur later zou je het ei moeten kunnen ontdekken. Meer info: https://hetgoudeneisite.wordpress.com/

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans