Vijftig Vlaams-Brabantse Vlajo Mini-ondernemingen in actie in CC De Borre te Bierbeek

Stefan Van de Weyer
4 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Op maandag 21, dinsdag 22, woensdag 23 en donderdag 24 november stelt het Cultuurcentrum De Borre in Bierbeek haar deuren open voor Vlajo om vijftig Vlajo Mini-ondernemingen uit de regio Groot-Leuven een podium te bieden.

Na het brainstormen over een product of dienst, marktonderzoek doen en het productaanbod bepalen, startkapitaal verzamelen, het verdelen van de functies binnen het team en het zoeken naar leveranciers, zullen de junior ondernemers hun aandeelhouders op de hoogte brengen van wat er met hun investering de komende maanden zal gebeuren. Net zoals het er in het echte leven aan toe gaat, maar dan op jongerenschaal.

Leerlingen van de derde graad kruipen gedurende een schooljaar in de huid van een ondernemer, waarbij de nadruk ligt op DOEN. Nadat ze zorgvuldig hebben nagedacht over hun missie en visie, schrijven ze hun eigen businessplan en gaan ze met de steun van hun aandeelhouders echt aan de slag. De aandeelhoudersvergadering is dan voor velen ook hét officiële startschot van het Mini-jaar. Bovendien biedt de Mini-markt na de presentaties hen vaak ook een eerste kans om hun producten en diensten voor te stellen en te verkopen.

Praktisch

Maandag 21, dinsdag 22, woensdag 23 en donderdag 24 november 2016 november 2016 in de grote theaterzaal in CC De Borre, Speelpleinstraat 10 te 3360 Bierbeek.

18.30 uur Onthaal genodigden

19 uur: Verwelkoming

19.10 uur: Presentaties Vlajo Mini-ondernemingen

20.30 uur: Officiële opening ‘Mini-markt’ & business drink aangeboden door Vlajo & Voka-Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer