Vijf dronken studenten te slapen gelegd in cel

Stefan Van de Weyer
1 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

De politie pikte voorbije nacht vijf dronken studenten van straat op en legde hen te slapen in de cel. Het merendeel beweerde van een cantus te komen.

Een twintigjarige student uit Waregem eindigde een nachtje stappen in de politiecel. De jonge man was omstreeks vijf uur in stomdronken toestand een studentenhuis in de Busleidengang binnen gestapt en probeerde daar de deur van een kot te openen. De studente die daar verblijft, belde de politie omdat ze het ergste vreesde. De patrouille trof de stomdronken twintiger op de gang aan en die kon geen zinnige uitleg geven voor zijn aanwezigheid op het betreffende adres. Hij werd te slapen gelegd in de politiecel. De student herinnerde zich nog dat hij zwaar had doorgezakt op een cantus.

Een twintigjarige student uit Bilzen mocht zijn roes uitslapen in de cel. Hij werd opgemerkt door een patrouille toen hij even na 4 uur de Ring over strompelde op een plaats waar geen verkeerslichten of zebrapaden zijn.

Een achttienjarige student uit Bierbeek stond even na drie uur midden op de Ring op Parkpoort zwaaiend met zijn armen toen een politiepatrouille voorbij reed. De jonge man was op pantoffels en had zijn t-shirt binnenste buiten aan. Hij stond te wankelen op zijn benen en beweerde op zoek te zijn naar een taxi. Hij mocht instappen in het politievoertuig en werd te slapen gelegd in de politiecel. Hij beweerde van een cantus te komen.

Een 19-jarige student uit Schoten en een twintiger uit dezelfde regio werden maandagavond omstreeks 22.30 uur stomdronken aangetroffen op het het Hogeschoolplein. Uit het relaas van enkele vrienden, die hen recht hielden, was op te maken dat ze zwaar hadden doorgezakt op aan cantus. De twee werden overgebracht naar het commissariaat om hun roes uit te slapen. De negentienjarige kon dit maar matig appreciëren en slingerde de agenten die hem in de cel stopten allerlei opmerkingen naar het hoofd. Omdat de tweede student nog amper reageerde, werd een ziekenwagen ter plaatse gevraagd. Het medisch team controleerde de student en kwam tot de bevinding dat hij niets mankeerde, behalve dat hij veel te veel alcohol op had.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer