Vijf dagen kinderpret in de Winterspeeltuin

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Naar jaarlijkse gewoonte toverde Jeugdcentrum Vleugel F de Brabanthal vijf dagen om tot een heus speelparadijs voor kinderen. Van 26 tot 30 december schalde de muziek door de boxen, flitsten de lichten van de vele attracties en deed de geur van versgebakken wafels en pannenkoeken weer heel wat kleine en grotere bezoekers watertanden. Ook dit jaar zakten een pak gezinnen af naar de Winterspeeltuin.

“We merken dat ouders tussen de vele familiefeesten door graag iets actiefs doen met hun kinderen. Vaak laat het weer in deze periode niet toe om lang buiten te zijn. Dan is de Winterspeeltuin een ideaal alternatief. Dankzij de grote variatie aan kermisattracties, doe-activiteiten en springkastelen is er voor elk wat wils. Zowel de allerkleinsten als de wat groteren komen aan hun trekken,” zegt Dirk Vansina, schepen van jeugd van de stad Leuven.

Huis van het Kind Leuven zorgde voor een rustig hoekje voor de allerkleinsten, terwijl de Bib een leeshoek voor de grotere kinderen voorzag. Bouwen kon aan de clicsstand en ook een stoere tattoo of beschilderd gezicht mochten niet ontbreken. De grotere kermisattracties en springkastelen bleven voor sfeer zorgen. Kinderen maakten snelheid op de hoge glijbaan, waagden zich op de rups of probeerden het Funhouse te overwinnen. De meer stuurvaste jongelingen sjeesden op go-carts en in botsauto’s. En de papa’s en mama’s? Die konden genieten van een natje en een droogje op het Winterspeeltuinterras terwijl de kinderen zich uitleefden.

Ongeveer 70 vrijwilligers zetten hun beste beentje voor om dit grote evenement in goede banen te leiden. Samen zorgden ze ervoor dat alle kinderen op een veilige en leuke manier hun ding konden doen op de Winterspeeltuin. Zonder hen zou dit fantastische kinderfeest niet kunnen plaatsvinden. Het zijn de stille helden van het hele gebeuren.

Vanaf dit jaar stapte de Winterspeeltuin ook in op de UiTPAS. Eigenaars van deze spaar- en voordeelkaart konden ter plekke een punt sparen of hun reeds gespaarde punten omruilen voor een heerlijke croque monsieur. Daarnaast konden gezinnen met recht op een verhoogde tegemoetkoming op vertoon van hun UiTPAS ook een stevige korting krijgen op hun inkomticket. Op deze manier bleef de Winterspeeltuin ook dit jaar voor iedereen een haalbare uitstap.

Leuke weetjes

  • Gemiddeld ontving de Winterspeeltuin 1300 kinderen per dag.
  • Zo’n 350 UiTPASSEN werden ter plekke aangemaakt en meer dan 1.000 punten werden gespaard. Bovendien ruilden meer dan 250 mensen hun UiTPAS punten in voor een overheerlijke croque monsieur.
  • Tijdens de vijf dagen werkten jongeren uit Casablanca in Kessel-Lo als vrijwilliger om geld te verdienen voor hun goed doel in Casablanca (Marokko). Hun tomeloze inzet zorgde voor een soepel draaiende catering en een aardig bedrag ten voordele van hun project.
  • Op vrijdag gingen de attracties een half uurtje vroeger open om de vrijwilligers te bedanken voor hun inzet.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans