Vierde mountainbikerace in centrum Oud-Heverlee

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Dit weekend ondergaat de dorpskern van Oud-Heverlee zijn jaarlijkse metamorfose voor de MTB XC Eliminator. Van over het hele land zakken mountainbikers af naar Oud-Heverlee om de sleur van hun eentonige winterse trainingen te doorbreken. In een nagelbijtend spannende race strijden ze om de titel van ‘Knight of Darkness’. Het event is in 2018 aan zijn vierde editie toe en pakt elk jaar uit met meer sfeer en spektakel op en rond het parcours.

Op zaterdag 20 januari is het weer zover, dan krijgt het centrum van Oud-Heverlee een complete make-over met de aanleg van een spannend en gezellig verlicht MTB-parcours vol obstakels. De eliminatorwedstrijd gaat in de namiddag van start, maar het is pas wanneer de nacht valt dat het spektakel echt zal losbarsten. Uiteindelijk zal een strijd tussen de vier overgebleven ‘ridders’ op hun edel ros beslissen wie er zich na Ben Pauwels, Fabrice Mels en Bart De Vocht tot ‘Knight of Darkness’ mag kronen en eeuwige roem zal verwerven?

Niet getreurd echter wanneer je naast een stek in de finale zou grijpen, want aan de rand van het parcours is er aan gezelligheid en sfeer geen gebrek. Op het feestplein waan je jezelf in Tirol en kan je aan verschillende eet- en drankstanden terecht voor lekkers uit de bergen. En ben je helemaal niet moe te krijgen, dan kan je na afloop nog verder feesten op een heuse Tiroler Party met DJ Toni Tirol. In de rand van het evenement wordt ook nog de eerste editie van de MTB-biatlon georganiseerd, waarbij de plaatselijke schietkraam zal dienstdoen als schietschijf!  Dit belooft een ludieke race te worden waarin dorpelingen en MTB-recreanten het beste van zichzelf geven op de fiets en aan het schietkraam het verschil kunnen maken in deze nieuwe discipline.

Meer info op de facebookpagina www.facebook.com/XCE.oudheverlee.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans