Vierde editie Habitat Festival

Stefan Van de Weyer
1 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Habitat Festival overspoelt ook deze zomer weer de grasvelden van Alma III op zaterdag 4 augustus. Hét zomerfestival van mijnLeuven bundelt muziek, kunst en ondernemerschap tot een creatieve oase van alles wat zweeft rond jongerencultuur. Ook de vierde editie belooft een inspirerende dag te zijn met overdag én ’s nachts een eb en vloed aan workshops en talks, DJ-sets en kunstexposities in allerlei vormen.

De muziek van morgen ontdek je er verspreid over de twee podia, van funk tot house, drum ‘n’ bass, hiphop, grime & soul. Je krijgt er internationale namen en trendzettende muziekplatformen uit eigen land voorgeschoteld. Muziek hoor je van Jamie Tiller, Kromestar, Project Pablo, Jay Mng, Kontakt, Cup Of Tea, Antico en Illament & Hassel.

De Serre is dan weer de plek voor boeiende talks die het thema overvloed vanuit verschillende invalshoeken zullen belichten. Denk aan overvloed in ruimte, overvloed bij jongeren en overvloed in kunst en muziek. Habitat Festival vormt deze zomer het klankbord voor dit uitdagende onderwerp. Interessante gasten uit verschillende sectoren komen hun ervaringen en tips delen en gaan in discussie met de Leuvense jongeren.

Tussendoor zorgen fotografe Aurélie Bayad en installatiekunstenares Ines Fiegert voor een kunstzinnig belevenis op Habitat. Daarnaast geven vier getalenteerde, jonge kunstenaars uit het Leuvense ook hun kijk op het thema overvloed. Zet je schrap voor een reeks interactieve performances die je ogen, oren en hersenen zullen prikkelen.

Praktisch

zaterdag 4 augustus
vanaf 14 uur
op het grasveld voor ALMA III (terreinen sportkot)
het festival is gratis

Habitat is een project van mijnLeuven in samenwerking met KU Leuven en Leuvenement vzw, waarbij jongeren de kans krijgen een festival voor en door jongeren te realiseren. Jaarlijks gaan 10 jongeren aan de slag met een festivalbudget, een groene locatie vlakbij het centrum van de stad en een hele hoop frisse ideeën. Ze krijgen intensieve begeleiding van mijnLeuven, workshops met experts uit de sector en een netwerk aan interessante contacten. Het doel: een fantastisch festival neerzetten en onderweg leren hoe dat nu net gebeurt.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer