Vier inbraken in Leuvense vastgesteld

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

De daders kwamen twee keer in actie in Heverlee en twee keer in Leuven. Telkens probeerden ze via de achterkant van een gebouw of een woning een achterdeur te forceren of een raam te vernielen.

Dieven hebben ingebroken in een alleenstaande woning op de Naamsesteenweg in Heverlee. De bewoners stelden de inbraak zaterdagavond vast. De indringers naderden de woning via de achtertuin en forceerden daar de deur van het terras. Vervolgens werd een venster van het terras naar de keuken toe open gebroken. Verschillende kasten in de woning werden doorzocht en overhoop gehaald. Enkele gordijnen waren door de inbrekers dichtgetrokken, zodat men hen van op straat niet bezig kon zien. Het is niet bekend wat er werd gestolen. Het gerechtelijk labo kwam ter plaatse voor een sporenonderzoek.

Vermoedelijk dezelfde dieven hebben eveneens ingebroken in een woning in de Jachtlaan in Heverlee. Dit pand lag in de buurt van de woning op de Naamsesteenweg, waar zaterdag werd ingebroken. Met wat klimwerk via een terras en dakgoot aan de achterzijde van het huis, raakten ze tot aan de dakvensters van een zolderkamer. Ze probeerden de dakvensters open te breken. Toen dat niet lukte, sloegen ze het glas van één van de twee ramen stuk om vervolgens via die weg de woning binnen te dringen. Op een bepaald ogenblik trad het luide inbraakalarm in werking.  De daders zetten het daarna op een lopen. Het labo kwam ter plaatse voor een sporenonderzoek. Het is niet bekend of er iets werd gestolen.

Inbrekers zijn binnengedrongen in een woning in de Esplandadelaan. De bewoners stelden de inbraak zaterdagavond vast. De indringers forceerden de achterdeur om binnen te geraken. De woning werd duidelijk doorzocht. Het is niet bekend of er iets werd gestolen. Op de Tiensesteenweg werd zondagochtend een poging tot inbraak vastgesteld. Er werd geprobeerd om de achterdeur te forceren. De daders slaagden niet in hun opzet en raakten niet binnen.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer