Vier gewonden bij zware steekpartij op Oude Markt

Kirsten Bosmans
4 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Op de Oude Markt in Leuven vond zondagochtend een zware steekpartij plaats. Daarbij raakten vier personen gewond. Een van de daders werd aangehouden wegens poging tot doodslag.

De feiten deden zich voor rond 5.20 uur voor café Karément. Twee Brusselse allochtonen vielen er drie Polen aan, één van de daders trok daarbij een mes. Vermoedelijk ging de ruzie over de sluiting van het café.

Bij de aanval raakten twee Poolse broers zwaargewond. Een van hen verkeerde zelfs een tijdje in levensgevaar. Een derde persoon raakte lichtgewond. En ook de portier van een aanpalende zaak, die tussenbeide kwam, liep lichte verwondingen op. Het was de eerste keer dat een dergelijk zwaar incident zich voordeed op de Oude Markt.

Uiteindelijk kon de politie, die zeer snel ter plaatse was, de twee Brusselse daders arresteren. Het gaat om een 21- en een 22-jarige van allochtone afkomst. Gezien de ernst van de feiten werden meteen een wetsdokter, het labo en een afstappingsteam van de federale politie ter plaatse gestuurd. Daardoor bleef een deel van het plein lange tijd afgesloten.

De Leuvense onderzoeksrechter liet de oudste verdachte intussen aanhouden op verdenking van poging tot doodslag. De jongste agressor werd onder voorwaarden vrijgelaten. Beide mannen geven toe dat ze een mes in de hand hebben gehad, maar dat ze handelden uit zelfverdediging. Maar voor de oudste verdachte lijken de camerabeelden en getuigenissen die verklaring niet te bevestigen. Hij verschijnt vrijdag voor de raadkamer.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans