Viaduct Wilsele vanaf 5 september volledig open voor verkeer

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) beëindigt de eerste fase van de grote onderhoudswerken aan het viaduct van Wilsele in de nacht van 4 op 5 september. Vanaf dinsdagochtend 4 september om 6 uur beschikt het verkeer richting Brussel terug over twee normale rijstroken en is de oprit Wilsele (nr. 20) richting Brussel opnieuw open. Vanaf woensdagochtend 5 september om 6 uur beschikt ook het verkeer richting Lummen weer over twee normale rijstroken. In 2019 start AWV de werken van de tweede fase met onder meer de bouw van een nieuwe brugpijler onder het viaduct die de verbreding van het viaduct mogelijk moet maken.

Rijstroken richting Brussel vrij vanaf dinsdagochtend 4 september om 6 uur

In de nacht van maandag 3 september op dinsdag 4 september neemt de aannemer de signalisatie en de zichtschermen weg aan de kant waar het verkeer richting Brussel rijdt. Vanaf dinsdagochtend 6 uur zal het verkeer richting Brussel terug beschikken over twee normale rijstroken en zal de oprit Wilsele (nr. 20) richting Brussel terug open zijn voor het verkeer.

Rijstroken richting Lummen terug normaal vanaf woensdagochtend 5 september om 6 uur

In de nacht van dinsdag 4 september op woensdag 5 september worden de laatste zaken verwijderd van de werf aan de kant waar het verkeer richting Lummen rijdt. Vanaf woensdagochtend 6 uur zal ook het verkeer richting Lummen terug beschikken over twee normale rijstroken.

Fase 1 is afgerond

Met het vrijgeven van het volledige viaduct voor het verkeer beëindigt Wegen en Verkeer de werken van de eerste fase in Wilsele. Gedurende vijf maanden (april – augustus 2018) heeft Wegen en Verkeer een structureel onderhoud uitgevoerd van het viaduct aan de kant waar het verkeer richting Brussel rijdt. Dankzij deze grondige sanering is de noordelijke kant van het viaduct terug in perfecte staat.

Nieuwe brugpijler onder viaduct in 2019

Het structureel onderhoud van het viaduct van Wilsele maakt deel uit van het project van de spitsstrook Herent-Aarschot van de E314. Eerst moet het viaduct van een volledig grondig onderhoud zijn voorzien en moet het viaduct aan de zuidelijke kant, waar het verkeer richting Lummen rijdt, worden verbreed, alvorens de werken van de spitsstrook Herent-Aarschot van start kunnen gaan.

In de loop van 2019 start Wegen en Verkeer met de tweede fase van de vernieuwing van het viaduct. In eerste instantie zal onder het viaduct een nieuwe brugpijler worden gebouwd en zullen er werken aan de Aarschotsesteenweg (N19) onder het viaduct plaatsvinden. Deze werken zullen ongeveer een jaar duren en moeten eerst gebeuren alvorens Wegen en Verkeer het viaduct bovenaan kan verbreden. In 2020 verplaatst Wegen en Verkeer de werken opnieuw naar de E314 waar de kant richting Lummen wordt gesaneerd en verbreed. Volgens de huidige planning starten vanaf 2021 de werken aan de spitsstrook Herent-Aarschot. Meer informatie over de volgende fasen van het viaduct communiceert Wegen en Verkeer in het najaar van 2018.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans