VHL baat pop-up cafetaria uit

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Volleybalclub Volley Haasrode Leuven heeft besloten om de cafetaria aan de sporthal van Heverlee tijdelijk zelf uit te baten. Ze doet dat nadat de vorige uitbater failliet werd verklaard.

“We waren al vele jaren hoofdgebruiker van de sporthal van Heverlee”, zegt Roland Thonnon, manager van VHL. “Gedurende driekwart van de avonduren en de zaterdaguren werd de zaal afgehuurd door ons. De cafetaria was voor ons dus een onderdeel van het clubgebeuren geworden.”

Het nieuws dat de uitbater failliet zou worden verklaard in mei, kwam dan ook als een zware klap. De cafetaria werd voor onbepaalde tijd gesloten en de leden van de volleybalclub zaten met de handen in het haar. Tot ze op het lumineuze idee kwamen om, in onderling overleg met InBev, de cafetaria zelf uit te baten als tijdelijke pop-up horecazaak.

Drie maanden lang, en op bepaalde dagen en uren, houdt VHL de cafetaria open. Binnen de club werden snel vrijwilligers gevonden om een stukje verantwoordelijkheid op te nemen. De openingsuren zijn: dinsdag van 18 tot 24 uur, donderdag van 18 tot 24 uur, zaterdag van 8.30 tot 20 uur.

“Bedoeling is een clubhuis te creëren waar leden en ouders zich thuis voelen en waar elk initiatief, mits goede afspraken en de nodige verantwoordelijkheid, kan  ontplooid worden. Dit beantwoordt aan één van onze aandachtpunten, namelijk een warme club zijn waar kwaliteit en professionaliteit primeren. Hopelijk slagen we erin om na deze drie maanden de overeenkomst te verlengen.”

Iedereen is van harte welkom in de cafetaria.

 

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans