Verschillende winkeldieven gevat

Stefan Van de Weyer
3 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Vier winkeldieven werden zaterdag in het Leuvense betrapt en overgebracht naar het politiekantoor. Twee anderen konden na het vertoon van een boksbeugel tegenover de winkeldetective op de vlucht slagen.

Een zestienjarige meisje van Nederlandse nationaliteit werd zaterdagnamiddag betrapt op winkeldiefstal in een warenhuis in de Vital Decosterstraat. Het meisje was in de winkel met een ander meisje en jongen. Ze nam een set oortjes uit de rekken en stak deze weg in haar handtas. Vervolgens verlieten ze de winkel zonder te betalen. Het trio werd buiten tegen gehouden door de winkeldetective. De jongeman bedreigde de winkeldetective hierop met een boksbeugel, waarop hij hem en het andere meisje liet gaan. Het meisje dat de oortjes stal, bleef staan. Ze werd overgebracht naar het politiecommissariaat voor verhoor. De parketmagistraat werd verwittigd. De ploegen gingen nog op zoek naar de twee kompanen, doch zonder succes.

Een 41-jarige Roemeen werd zaterdagnamiddag op heterdaad betrapt met drie flessen wodka in zijn broek in een warenhuis op de Diestsesteenweg in Kessel-Lo. Hij werd overgebracht naar het politiecommissariaat. De parketmagistraat werd verwittigd. Na verhoor mocht de man beschikken. In een ander warenhuis in de Lombaardenstraat in Leuven probeerde een 65-jarige Roemeen 23 pakjes tabak te stelen. De man stak alle pakjes onder zijn hemd en wilde zo naar buiten wandelen. De winkeldetective had de man echter al een tijdje in de gaten en hield hem tegen. De verdachte werd overgebracht naar het commissariaat.

Een 69-jarige dame uit Sint-Truiden werd zaterdagnamiddag betrapt op het stelen van de twee parfumtesters uit een warenhuis in de Diestestraat in Leuven. De dame nam twee testers en ging ermee naar een ander gedeelte van de winkel. Daar liet ze de flesjes in haar handtas glijden. Vervolgens wilde ze naar buiten wandelen zonder te betalen. Aan de uitgang, hield de winkeldetective haar tegen. De verdachte werd overgebracht naar het politiecommissariaat voor verhoor.

 

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer