Verschillende bewoners gewekt door inbrekers

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Bewoners uit minstens vier woningen uit het Heverleese werden voorbije weekend door inbrekers gewekt. Verder viel nog een inbraak in Kessel-Lo en eentje in Leuven te noteren.

Een verdachte klom zaterdagavond rond 22 uur over de omheining van een tuin in de Huttelaan in Heverlee en ging via de tuin naar het keukenraam. Hij zette de bloembak die er stond op de grond en tilde vervolgens het rolluik voor het raam omhoog. De bewoner zag dit gebeuren en klopte hard op het raam. Daarop zette de verdachte het op een lopen.

Zaterdagavond even voor middernacht werd ingebroken in een woning op de Naamsesteenweg in Heverlee. Het achterraam werd opengebroken en de keuken werd doorzocht. Vervolgens ging de verdachte naar de slaapkamer, maar daar werd hij betrapt door de bewoonster. De verdachte ging hierop onmiddellijk lopen. Hij ging aan de haal met een smartphone. Verschillende politieploegen gingen op zoek in de buurt, doch zonder resultaat.

Even na middernacht werd een raam aan de zijgevel van een woning in de Kriekenboslaan in Heverlee geforceerd. De verdachten openden het raam, maar zijn de woning niet binnen gegaan omdat een van de bewoners wakker werd door het lawaai en naar beneden ging om te kijken.

Even na één uur werd er een raam ingeslagen van een gelijkvloers appartement in de Kloosterlaan in Heverlee. De bewoner werd hierdoor gewekt. Hij belde onmiddellijk de politie. Deze konden geen verdachte meer vatten. De dader is het appartement niet binnen gegaan. Er werd niets gestolen.

In de Jozef Wautersstraat in Kessel-Lo zijn inbrekers zaterdagnamiddag  wel binnen geraakt in een woning. De verdachten klommen via de tuin op een muurtje om zo op het terras op de eerste verdieping uit te komen. Daar sloegen ze het slaapkamerraam stuk, drongen de woning binnen en doorzochten deze helemaal. Er werd een gsm gestolen. Ook een woning in ’s-Hertogenlaan in Leuven werd zaterdagnamiddag bezocht door inbrekers. Een raam aan de achterzijde van de woning werd opengebroken waarop ze het pand begonnen te doorzoeken. Het alarm trad echter in werking waarop ze gevlucht zijn. Een buurman hoorde het alarm afgaan en zag twee verdachten buiten lopen. Hij belde onmiddellijk de politie. Het gerechtelijk labo werd verwittigd voor sporenonderzoek. Er werd uiteindelijk niets gestolen.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer