VeroTech opent nieuw hoofdkwartier om talentenoorlog aan te gaan

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

De talentenoorlog waar de media al een tijd de mond over vol heeft, is een feit. Het tekort aan kandidaten voor knelpuntberoepen belemmert de groei van heel wat ondernemingen. De technologiesector kreunt onder het tekort aan competente medewerkers.

VeroTech levert al zeven jaar engineeringservices aan topbedrijven in België. Met zes interne medewerkers stelt het maar liefst 60 ingenieurs tewerk bij belangrijke technologiebedrijven. Het succesvolle engineeringbedrijf ontwikkelt daarnaast ook innovatieve mogelijkheden om met R&D-competenties nieuwe oplossingen aan te bieden als antwoord op de vragen van klanten.

De bovenste verdiepingen van Silo-T – Stella’s oude graansilo’s in Leuven – zijn sinds het begin van dit jaar ingericht als het gezellige hoofdkwartier van VeroTech. Van hieruit levert het iedere dag weer competenties op vlak van elektronica, embedded software, mechanica en mechatronica. Van hieruit gaat het de war-for-talent te lijf.

Ongekende groei

Vorig jaar opende VeroTech al een regionale vestiging in Gent. Volgend jaar zoekt het naar een uitvalsbasis voor Wallonië. Eind 2017 was een update van het centraal gelegen hoofdkantoor aan de orde. Over deze geslaagde operatie is het bedrijf bijzonder fier.

Managing Director Veronique Van de Kerckhove: “De verhuizing naar de locatie in Silo-T is verankerd in het groeibeleid van VeroTech. Op slechts enkele jaren tijd is zowel het aantal consultants als de omzet maar liefst verdrievoudigd. Wij hebben bijzonder ambitieuze plannen voor 2018 en de jaren daarna.”

Waardevol werken

Het hoofdkantoor in de Fonteinstraat in Leuven is helemaal ingericht volgens de principes van het nieuwe werken. Veronique Van de Kerckhove: “We kunnen onze nieuwe stek met trots een duurzame open kantooromgeving noemen waar het productief en aangenaam werken is. We erkennen het belang van een gezonde en vitale werkomgeving en hebben het interieur van ons hoofdkantoor ook met die gedachte ontworpen. Het moet een inspirerende werk- én ontmoetingsplek worden die het professionele en persoonlijke leven van onze mensen verrijkt.”

“Bij de keuze en inrichting van ons nieuwe hoofdkwartier stond de gekende VeroTech-community-feeling centraal. Ons kantoor moet een plaats zijn waar onze consultants en medewerkers elkaar zowel kunnen vinden voor kennisdeling, opleidingen en meetings als voor een gezellig babbel. “Wanneer onze consultants elkaar ontmoeten, gebeurt er iets unieks. Dat faciliteren we graag, zeker omdat dat unieke telkens weer op onze kernwaarden aansluit,” vertelt Veronique.

Opening

Het nieuwe kantoor opent vanavond officieel de deuren. Het nieuwe kantoor, gelegen in de Fonteinstraat 1A in Leuven, vervangt de oude kantoren in het Bedrijvencentrum in Heverlee. De verhuis is vooral gericht op de continue groei van het bedrijf. Zicht op het Leuvense centrum is een meerwaarde voor de medewerkers.

De opening van het nieuwe hoofdkantoor wordt opgeluisterd door Thomas Joos die zijn inzichten zal delen rond innovatie en organisatie. Nadien wordt de vloer vrijgemaakt voor Pieter-Jan Corthouts. Als Operations Manager bij Materialise is hij het best geplaatst om de unieke samenwerking tussen VeroTech en zijn bedrijf toe te lichten.

Foto’s: Jan Paesmans

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans