Verkeershinder in centrum Holsbeek

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Tijdens de krokusvakantie, van vandaag tot en met komende vrijdag, zal de doorgang in het centrum van Holsbeek zeer moeilijk zijn.

Reden: een aantal betonplaten op de Kortrijksebaan moet gestabiliseerd worden. Omdat er, in samenspraak met een gespecialiseerde aannemer, voor gekozen is om geen middenvoeg te zagen, is het noodzakelijk de volledige rijweg af te sluiten.

De werken worden in twee fases uitgevoerd: de overgang ligt net tussen Asseltveld en de Meesberg. Zo heeft het verkeer van en naar deze twee straten altijd doorgang langs een van beide zijden. In de eerste fase (Asseltveld richting Kortrijk-Dutsel) is de parking van woonzorgcentrum Sint-Margaretha twee tot drie dagen niet bereikbaar met de wagen. Tijdens de tweede fase (Asseltveld richting Rotselaarsebaan) is de parking wel terug bereikbaar.

Tijdens de werken is er een omleiding voorzien langs de Wingeweg, Verhaegenstraat en Sint-Maurusstraat. De bussen van De Lijn volgen een alternatieve route en de halte aan het woonzorgcentrum is tijdelijk afgeschaft. Reizigers kunnen gebruik maken van de halte ‘Sportschuur’ in de Sint-Maurusstraat.

 

 

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans