Verkeersactie richt zich op taxi’s

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

De verkeerspolitie had zaterdag tijdens een controleactie vooral oog voor taxibestuurders. De motorrijders zetten vijftien taxibestuurders aan kant voor een uitgebreide controle. Ze moesten allemaal een alcoholtest afleggen.

Deze was negatief voor alle bestuurders. Maar één taxichauffeur bleek wel onder invloed van verdovende middelen. Hij reageerde positief op gebruik van cocaïne. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. Op het ogenblik van de controle vervoerde de man geen passagiers, maar bij nazicht van de taxameter van zijn wagen bleek dat hij eerder op de avond wel al verschillende klanten had vervoerd. Enkele andere taxichauffeurs moesten ook enige tijd het werk staken omdat ze bijvoorbeeld geen verzekeringsdocument bij zich hadden of de tarieven niet zichtbaar uithingen voor de klanten. Ze moesten zich eerst in regel stellen vooraleer weer aan de slag te kunnen.

De motorrijders verbaliseerden verder nog 76 wagens die her en der in de binnenstad foutief en hinderlijk geparkeerd stonden. Ook 16 fietsers kregen een proces-verbaal. Daarvan reden er 12 zonder licht.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer