Verkeer tellen in Leuven op donderdag 17 mei

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Straten vol Leuven is van plan om op donderdag 17 mei het verkeer te laten tellen door zoveel mogelijk mensen in Groot-Leuven. Die cijfers willen ze gebruiken om te duiden waar het meeste en minste verkeer aanwezig is. Een ideale leidraad om naar volgend jaar toe te bekijken of het verkeer in bepaalde gebieden stijgt of daalt.

Het is zo interessant om bijvoorbeeld in de deelgemeenten het sluipverkeer op te meten teneinde een jaarlijkse analyse van de verkeersstroom te bekomen. Initiatiefnemers Straten vol Leuven wilt een globaal beeld schetsen om dat daarna aan een aantal wetenschappers te geven. Zij zullen deze bekijken om daarna aan te duiden waar fietsstraten kunnen komen.

Wie wil deelnemen doet dat via https://straatvinken.be Via een app kan je makkelijk tikken als je een auto, vrachtwagen, fietser of voetganger ziet voorbijkomen. Dat tellen kan echter ook op papier gebeuren. Het zou de bedoeling zijn dat honderden mensen deel nemen in de vele verschillende straten in Leuven en zijn deelgemeenten.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer