Verdwenen peuter uit Oud-Heverlee eigenlijk ontvoerd?

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

De ouders van de kleine Vince (2) uit Oud-Heverlee gingen afgelopen vrijdagnacht door een hel. Vier uur lang bleek hun zoontje spoorloos. Pas om 2 uur ’s nachts werd hij op 1,5 kilometer van huis teruggevonden. De ouders vermoeden nu dat de jongen ontvoerd werd.

De avond verliep nochtans normaal: papa was even weg, mama maakte boven het badje klaar voor de peuter. Maar toen ze hem om iets voor 22 uur beneden wilde halen, bleek de jongen spoorloos verdwenen. De voordeur stond wagenwijd open, maar van de kleine Vince geen spoor.

Vier uur lang werd er met man en macht gezocht. Politie, brandweer en tientallen buurtbewoners kamden de buurt uit. Pas om 2 uur ’s nachts werd de jongen gevonden, in de gietende regen op 1,5 kilometer van huis in een greppel naast een modderige bosweg. Omdat de peuter enkel een pyjama droeg en het die nacht stevig had geregend, werd hij naar het ziekenhuis gebracht. Maar van onderkoeling bleek geen sprake, de jongen stelt het relatief goed.

Op het eerste zicht lijkt het alsof de jongen zelf op wandel is gegaan. Maar zowel ouders als politie twijfelen daaraan. Zo zijn er een aantal elementen die niet kloppen. Eén, Vince kan de voordeur niet zelf opendoen. Twee, de speurhonden vonden geen enkel geurspoor. Drie, een kind van 2 dat in het pikdonker 1,5 kilometer stapt? Vier, zijn sandaaltjes waren nog proper, terwijl zijn pad er die nacht, vanwege de regen, zeer modderig bijlag.

De ouders vermoeden nu dat iemand Vince uit de woning heeft ontvoerd en hem vier uur later aan de greppel heeft achtergelaten. Ze wijzen in de richting van een persoon die zowel de papa als de jongen al eerder met de dood had bedreigd. De politie onderzoekt de zaak verder.

 

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans