Verdachte van verschillende gauwdiefstallen opgepakt

Kirsten Bosmans
3 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

De politie heeft afgelopen nacht een man zonder papieren kunnen oppakken die ervan verdacht wordt minstens vier personen te hebben bestolen in het centrum van de stad. Hij deed dat door middel van een list.

De man deed uitschijnen dat hij dronken was en viel tegen zijn slachtoffers aan om hen vervolgens eens goed vast te nemen. Van dit contact maakte hij gebruik om de portefeuille, de gsm of het uurwerk te stelen. Eén van de slachtoffers had snel door dat hij bestolen was en liep achter de dader aan. Deze wist echter te ontkomen. Ondertussen hadden zich ook andere slachtoffers gemeld en deze gaven een goede persoonsbeschrijving van de man die tegen hen was gebotst. Dankzij deze beschrijving kon de verdachte door één van de politiepatrouilles, die naar hem op zoek was gegaan, gevat worden. Hij had zich verstopt in de inkom van een huis in de Minderbroedersstraat.

Een andere patrouille slaagde er via een zoekactie in een deel van de buit terug te vinden. In het portaal van een huis op het Hogeschoolplein werden twee gsm’s aangetroffen. En achter een container in de ’s Meiersstraat werd een gestolen portefeuille teruggevonden. De verdachte werd overgebracht naar het commissariaat voor verder onderzoek. Omdat er onduidelijkheid is over de juiste identiteit, nationaliteit en leeftijd werden zowel het parket als de dienst vreemdelingenzaken in kennis gesteld en zal er nog een botscan worden uitgevoerd.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans