Verdachte in ongeregistreerde wagen aangetroffen

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Een achttienjarige man afkomstig uit Kroatië werd zaterdag in de late namiddag in verdachte omstandigheden aangetroffen op de Groeneweg in Heverlee. Dit net op het ogenblik dat daar ook een inbraak in een woning werd vastgesteld.

Een politie-inspecteur in burger die op weg was naar huis, merkte in de Groeneweg een wagen met Franse nummerplaten op. De auto stond foutief en bovendien hinderlijk geparkeerd. De collega stopte om poolshoogte te nemen en verwittigde intussen de wachtdienst van politie. Nog voor de wachtploegen ter plaatse waren, had de collega in burger al een verdachte persoon aangetroffen die er vandoor wilde gaan toen de politieman hem wilde controleren. Met behulp van enkele buurtbewoners, die naar buiten waren gekomen toen er tumult ontstond, kon de verdachte tegen de grond worden gewerkt en ter plaatse gehouden worden tot de politieploegen er waren.

De jongeman, die geen verklaring wilde afleggen, werd overgebracht naar het commissariaat voor verder onderzoek. Hij had geen identiteitsdocumenten op zak. Omdat er sprake was van nog een tweede verdachte die rondhing in de buurt, werd de omgeving met behulp van een speurhond afgezocht. Dat bleef zonder resultaat. Op de oprit van een woning werden wel een paar handschoenen aangetroffen. Ondertussen was ook de verdachte auto doorzocht. De sleutels van de wagen zaten daarin verstopt. In de wagen lagen geen documenten. De auto bleek ooit ingeschreven te zijn in Duitsland. De Franse nummerplaten die op de auto zaten, waren trouwens niet gekend in Frankrijk. De auto werd getakeld voor verder onderzoek. Het parket en de dienst vreemdelingenzaken werden in kennis gesteld. De dienst vreemdelingenzaken besliste dat de verdachte het grondgebied moest verlaten.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer