Verbinding Vaartkom-Ring Leuven 4 nachten afgesloten

Ann Peeters
11 maanden geleden
door Ann Peeters

Agentschap Wegen en Verkeer plant vanaf woensdag 27 maart tot en met 5 april de laatste werkfases voor de verbinding Vaartkom – ring Leuven, waarbij er in 4 nachten asfalterings- en markeringswerken uitgevoerd worden.

Tussen 22 uur  ‘s avonds en 6 uur ‘s ochtends wordt de Vaartkom (Aarschotsesteenweg N19, Zoutstraat en Redersstraat)  volledig afgesloten voor verkeer en worden de nodige omleidingsroutes voorzien voor lokaal en doorgaand verkeer langs de Kolonel Begaultlaan, Engels Plein, Lüdenscheidsingel… In het weekend van zaterdag 30 maart tot en met maandagochtend 1 april wordt er niet gewerkt en kan het verkeer overdag alle richtingen uit. Overdag kan er dan steeds wel gereden worden via de Zoutstraat, de Redersstraat en op de Aarschotsesteenweg (N19).

Let wel: rijden vanuit de Havenkant richting Aarschotsesteenweg (N19) is niet mogelijk tot aan het einde van de werken. AWV en haar aannemer hebben, in samenspraak met de stad Leuven, een planning in fasen uitgewerkt voor de asfalteringswerken die ‘s avonds en ‘s nachts gebeuren en gevoelig zijn aan de weersomstandigheden. Als de temperaturen te fel dalen en de planning wijzigt wordt dit op de website aangegeven.

Het agentschap beëindigt de aanpassingswerken aan de Vaartkom begin april. Nadien zal de Stad Leuven de laatste ingrepen uitvoeren aan de kant van de Kolonel Begaultlaan en daarop zullen beide bruggen volledig in werking gesteld worden. Voetgangers en fietsers zullen wellicht vanaf begin april beide bruggen kunnen gebruiken. Belangrijk: Het autoverkeer kan pas beide bruggen gebruiken wanneer Stad Leuven aan de kant van de Kolonel Begaultlaan haar werken afgerond heeft.

Vaartkom avond/nacht afgesloten tussen 22u en 6u tijdens:

• Asfalt wegfrezen > nacht van 27/3 > 28/3
Van woensdagavond 27/3 (22u.) tot donderdagochtend (6u.) 28/3

• Asfaltherstellingen > 28/3 > 29/3
Van donderdagavond (22u.) 28/3 tot vrijdagochtend (6u.) 29/3

• Nieuwe asfalt gieten > 29/3 > 30/3
Van donderdagavond (22u.) 28/3 tot vrijdagochtend (6u.) 29/3

• Aanbrengen van markering > 1/04 > 02/4
Vanaf 1 april (22u.) tot de ochtend van 2 april wordt alles opnieuw afgesloten tussen 22u en 06u om de nieuwe wegmarkering aan te brengen.

• Portiek, testen verkeerslichten en communicatie met bruggen

Nadien zijn er nog twee tot drie dagen nodig voor het plaatsen van het portiek over de Redersstraat en afwerken/testen van verkeerslichten, bruggen en hun onderlinge communicatie

Aarschotsesteenweg (N19) richting Wilsele/Vuntcomplex blijft overdag afgesloten

Verkeer vanuit Havenkant richting op-en afrittencomplex Wilsele-Vunt-E314 is in geen enkele werffase mogelijk en wordt tijdens de werken altijd omgeleid langs de andere kant van het kanaal, dus via het Engels Plein en de Kolonel Begaultlaan.

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) realiseert sinds 3 december 2018 de aansluitingen van de nieuwe klapbrug en de bestaande Vaartkombrug over het kanaal Leuven-Dijle met de Aarschotsesteenweg (N19) en via de Zoutstraat en de Redersstraat met de ring van Leuven (R23). De Vlaamse overheid investeert 2,7 miljoen euro aan de Leuvense Vaart zodat het verkeer van het Engels Plein richting de Zoutstraat en Diestsevest na de realisatie niet langer moet omrijden via de Havenkant. Ook voor de fietsers betekent dit een vervollediging van de fietsverbindingen tussen de Vaartkom en Leuven centrum.

Alle actuele info rond omleidingen en werken: www.wegenenverkeer.be/leuven

Over de auteur

Ann Peeters

Ann Peeters