VERA opent nieuwe kantoren op Remysite

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

VERA, het Vlaams-Brabants steunpunt e-government, organiseerde afgelopen vrijdag een “housewarming”. VERA biedt IT-ondersteuning aan gemeenten, OCMW’s, politiezones en andere lokale besturen bij allerlei projecten. Omdat VERA de afgelopen jaren sterk is gegroeid en heel wat nieuwe medewerkers heeft aangetrokken om deze groei mogelijk te maken, kocht ze kantoorruimte bij.

VERA is in 2000 opgericht door de provincie Vlaams-Brabant om de lokale besturen, toen uitsluitend gemeenten, te ondersteunen bij hun mailverkeer. Het Vlaams-Brabant Extranet voor Regionale Administraties (vandaar VERA) was geboren. Sindsdien is er een lange weg afgelegd. De focus is verschoven van hardware en technische ondersteuning naar dagelijks IT-beheer en projectbegeleiding op het vlak van e-government. Ook de doelgroep is sterk uitgebreid van gemeenten naar OCMW’s, politie- en hulpverleningszones, scholen en bibliotheken tot zelfs zorginstellingen en sociale huisvestingsmaatschappijen.

“Om aan deze groeiende vraag tegemoet te kunnen komen, hebben we de afgelopen drie jaar veel nieuwe medewerkers aangetrokken. We zijn maar liefst verdriedubbeld van 13 naar 39 medewerkers”, licht Véronique Janssens, directeur van VERA, toe. “Ons kantoor werd letterlijk te klein. Toen in oktober 2016 de kantoorruimte naast ons vrij kwam, konden we deze buitenkans niet laten liggen. We hebben die ruimte aangekocht en samen met het bestaande kantoor vernieuwd. Een make-over waar we fier op zijn.”

Net zoals het aantal medewerkers en geleverde diensten, is ook de kantoorruimte verdubbeld: van 300m2 naar 600m2. Het hele renovatieproject heeft net geen twee jaar in beslag genomen, van aankoop tot plechtige opening. De werken zelf hebben vier maanden geduurd.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans