Velt organiseert eerste grote zadenruilbeurs in Provinciehuis

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Op zaterdag 10 maart, van 10 tot 17 uur, organiseert Velt haar eerste ‘Velt Markt’ in het Provinciehuis in Leuven. Ontdek er onbekende en unieke zaden op de zadenruilbeurs ‘Reclaim The Seeds’ en maak kennis met de nieuwste hebbedingen van Velt, zoals de Velt-app ‘Tuintalent’, de Velt-moestuinkalender en de Velt Goodpay Prepaid Mastercard.

In totaal worden ongeveer 1.000 deelnemers verwacht, van particuliere tuiniers en verantwoorden van de meer dan 100 plaatselijke afdelingen van Velt tot specialisten op het gebied van zaadverdeling en -verkoop.

Het gaat om een speciale editie. Eentje waarbij Velt ook alle afdelingen, lesgevers, tuineigenaars, … verwelkomt voor lezingen, ontmoetingen en workshops. Waar samentuiniers zich inhoudelijk versterken en samenkookgroepen inspiratie opdoen. Een breder publiek dan andere jaren, maar allen met dezelfde ideeën en interesses.

‘Reclaim The Seeds’ zadenruilbeurs biedt de mogelijkheid om speciale, diverse zaden en knollen aan te kopen. Doorgeefluik ‘Zaden Voor Iedereen’ zal iedere keer een vrije ruiltafel organiseren om het ruilen te vergemakkelijken. Daarnaast staat de Zadenwerkgroep erbij met de Tomatentest 2018. Breng je teveel aan zadenmateriaal mee naar de beurs en ruil het in voor ander materiaal, dat in overvloed op de tafels zal klaarstaan.

Wie mee wil werken als vrijwilliger kan een mailtje sturen naar hugodhooghe@hotmail.com. Alle vrijwilligers krijgen na de beurs een warme maaltijd aangeboden en een drankje tussendoor.

 

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans