Veilig de baan op met Leuvense campagne RestoSafe

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Ga je uit eten in Leuven en kies je ervoor om geen alcohol te drinken? Met de campagne ‘RestoSafe’ leggen de stad Leuven en 44 restaurants veilige chauffeurs extra in de watten.

Van 10 december tot 28 februari schenken de deelnemende restaurants extra aandacht aan veilige chauffeurs, met een promilletester of sleutelhanger, en originele alcoholvrije dranken zoals de campagnemocktail ‘Fonzie’ en andere mocktails, alcoholvrije cava, huisgemaakte thee of limonade …

Deelnemende restaurants

Je herkent de restaurants die deelnemen aan de actie aan de RestoSafe-sticker of -affiche. Het gaat om: Anna Specialty Bar, Bar Del Sol, Bar Nine, Brasserie Absolut, Burger Folie, Café Sport, Carlisse, D’artagnan, De blauwe schuit, De Bretoense Hoeve, D’Entreprise, De Kansel, De Klimop, De Rector, De 3 Tonghen, De Valck, De Voltaire, Facultyclub, Gainsbourg, Gloria resto, Grillhouse & pizzeria ’t zoet water, Het land aan de overkant, Het strand, House of Lalibela, Il Peperoncino, Improvisio, Kalypta, Kokoon, Kruimel, Le chameau s’en fout, L’Etoile d’Or, Lukemieke, Meating room, Mykene, New Mexico, Noordoever, Optimist, Osteria Michele, Savoye, Sticks and bowls, Taste Leuven, Turquoise, Waaiberg, Wok Dynasty.

Glaasje op laat je rijden

Mocht de wagen geen optie zijn, dan kunnen bus of taxi een oplossing bieden. ’s Avonds en ’s nachts rijden er 17 nachtbussen van en naar Leuven. Voor inwoners van bepaalde gemeenten zijn ze gratis. Meer info vind je op de website van De Lijn.

Partners

De campagne RestoSafe is een samenwerking van de stad Leuven met vzw Horeca Leuven, Horeca Vorming Vlaanderen, Politiezone Leuven en De Lijn. Peter van de campagne is voormalig radiopresentator Jan Hautekiet.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans