Veel volk op openingsweekend Artefact

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

De feestelijke opening van Artefact 2019 op donderdag was meteen een schot in de roos. Talrijke bezoekers maakten dankbaar gebruik van de eerste expo-rondleidingen. Intussen ging een goedgevulde Labozaal uit de bol op de tonen van het Leuvense Partners, de Amerikaanse componist Colin Self en de Belgisch-Congolese dj-producer Nkisi.

Rondleidingen in Arabisch

Het handelsmerk van Artefact zijn de gratis rondleidingen met gids, op maat van groepen en families. Dit jaar werden er al 250 rondleidingen aangevraagd in Engels en Nederlands. Voor het eerst kan je je ook laten rondleiden in standaard Arabisch.

Directeur Steven Vandervelden: “STUK is een internationaal huis, en we willen dat onze bezoekers zich thuis voelen. In het verleden organiseerden we rondleidingen in het Engels, Italiaans, Zweeds, Frans, Duits, Spaans… Dankzij enkele enthousiaste gidsen kan het nu ook in het Arabisch. Die meertaligheid sluit overigens naadloos aan bij het thema van Artefact: beweging, migratie en ontmoeting.”

Eenvoudig Nederlands

Ook een primeur zijn de rondleidingen in eenvoudig Nederlands, onder leiding van gidsen met ervaring in taaleducatie. Deze zijn vooral gericht op nieuwkomers, expats, internationale studenten en al wie Nederlands wil leren. “We willen de drempel om van kunst te genieten voor iedereen zo laag mogelijk houden”, aldus STUK-directeur Steven Vandervelden.

Meer info: rondleiding@stuk.be

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans