Veel oproepen voor nachtlawaai

Ann Peeters
1 jaar geleden
door Ann Peeters

Het was een enorm drukke dinsdagnacht met een heleboel activiteiten gespreid over de ganse stad. Een massa studenten zette de bloemetjes buiten. Dat zorgde voor heel wat klachten van geluidsoverlast.

Onder meer heel wat kotfeestjes zorgden voor burenhinder. De bezoekers van een kotfeestje op de Lei hadden er niet beter op gevonden dat ter hoogte van de werken een volleybalnet over de weg te spannen en er een match te spelen. De luidruchtige supporters werkten echter op de zenuwen van de omwonenden. De politie legde het spel stil en liet alles opruimen.

Een groep studenten die een etentje met bijhorende muziek organiseerden buiten in de Muurkruidstraat, werden aangemaand binnen verder te feesten. Een kotfeestje in de Rattemansstraat zorgde voor lawaaioverlast omdat de ramen open stonden. De vensters werden op vraag van de politie gesloten. De organisatoren van een mega-kotfuif in de Brabançonnestraat waarop minstens 100 personen aanwezig waren, kregen een GAS-pv. De muziek stond zeer luid en was tot ver hoorbaar. Tientallen feestvierders zorgden voor overlast op straat. Het feestje werd stilgelegd. Patrouilles moesten ook nog langs gaan op kotfeestjes in de Van den Tymplestraat, de Tweewaterstraat de Frederik Lintstraat, de Weldadigheidsstraat, de Jozef II-straat, de Arendstraat, de Leerlooierijstraat, de Vaartstraat, de Tiensestraat, de Familie de Bayostraaat, de Parkstraat en de St-Annastraat.

Over de auteur

Ann Peeters

Ann Peeters