VDAB organiseert eerste opleidingsbeurs #talent@work

Ann Peeters
1 jaar geleden
door Ann Peeters

Donderdag 14 maart organiseert VDAB voor het eerst een grote opleidingsbeurs, waar werkzoekenden kennis kunnen maken met het aanbod in onze provincie. “We slaan hiervoor ook de handen in elkaar met onze partners, ook zij zullen aanwezig zijn om hun opleidingen in de kijker te zetten (taalopleidingen en beroepsopleidingen uit verschillende sectoren: bouw, transport, diensten, bediende, ICT, industriële beroepen, retail en zorg. Instructeurs en cursisten geven graag uitleg op een interactieve manier.”

VDAB organiseert dit initiatief om het een antwoord te bieden op de huidige krapte op de arbeidsmarkt. Een uitdaging: niet alleen blijkt nog maar net uit de meest recente arbeidsmarktcijfers (eind februari) van VDAB dat het aantal werkzoekenden het laagst ligt sinds eind februari 2009. Ook matchen de profielen van de huidige werkzoekenden niet goed met de vacatures.

Voor heel wat openstaande vacatures is het dus geen evidentie om kandidaten te vinden met de juiste competenties. Daarom zet VDAB Vlaams-Brabant samen met onze partners in op competentieversterking.

Waar en wanneer?
Van 13 tot 16 uur op donderdag 14 maart: opleidingscentrum VDAB, Interleuvenlaan 2, bedrijf 1206, 3001 Heverlee

Over de auteur

Ann Peeters

Ann Peeters