VDAB gaat op zoek naar oplossing voor krapte op arbeidsmarkt

Kirsten Bosmans
2 maanden geleden
door Kirsten Bosmans

Mining for talent: VDAB Vlaams-Brabant gaat morgen samen met zijn partners op zoek naar oplossingen voor de krapte op de arbeidsmarkt.

VDAB en zijn partners staan voor een grote uitdaging: het Vlaams regeerakkoord streeft naar een werkzaamheidsgraad van 80 procent. Om dit te bereiken willen ze elk talent activeren. Hoe kunnen ze dit talent vinden, ontwikkelen en vasthouden?  En wat zijn de uitdagingen en mogelijke oplossingen?  Om antwoorden te vinden op deze vragen brengt VDAB Vlaams-Brabant op 20 februari zijn partners samen op zijn provinciale partnerdag.

Op het programma staat een inspirerende uiteenzetting van talentenfluisteraar Luk Dewulf. Hierna volgt een interactief panelgesprek met Hans Bonte (burgemeester Vilvoorde), Kirsten Carlier (HR directeur DHL Aviation), Vicky Coryn (directeur groep Intro) en Wim Adriaens (gedelegeerd bestuurder VDAB). Dit alles wordt gemodereerd door journalist Guy Tegenbos.

Voor Johan Viaene, directeur van VDAB Vlaams-Brabant, is deze partnerdag zeer belangrijk. “De komende jaren krijgen we met een krappe arbeidsmarkt te maken. Om hier gepast mee om te gaan moeten we in gesprek gaan met onze partners over competentieversterking en talentontwikkeling. In de namiddag zetten we de opleidingen in de regio in de kijker op de talentenbeurs #TalentAtWork.”

Aansluitend op de partnerdag is er een talentenbeurs. Op deze #TalentAtWork zet VDAB samen met zijn partners zijn opleidingen in de regio in de kijker.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans