Vanavond Leuven Zingt op Oude Markt

Bart Mertens
4 jaar geleden
door Bart Mertens

Leuven Zingt heeft een hart voor het goede doel en dat is dit jaar uiteraard niet anders. Vanavond wordt er gezongen voor het Healthy Heart Fund. “Dat fonds steunt het onderzoek naar hart- en vaatziekten en verdient zeker onze aandacht”, zegt Hugo Mertens van vzw Vlaanderen Zingt in Leuven.

Bestuur Leuven Zingt Vlaanderen zingtVanavond vindt alweer het grootste zangfeest van Leuven en omstreken plaats: Leuven Zingt. Het populaire event is van datum veranderd in het kader van de vernieuwde zomer van Leuven maar dat verandert natuurlijk niets aan de intentie van de organisatoren om een goed doel te ondersteunen. “Dat spreekt voor zich”, zegt Hugo Mertens van vzw Vlaanderen Zingt in Leuven. “Dit jaar steunen we het Healthy Heart Fund. Dat is een fonds dat het onderzoek naar hart- en vaatziekten in KULeuven en UZ Leuven steunt. Het is belangrijk dat er voldoende financiële middelen beschikbaar zijn om onderzoek te doen naar hart- en vaatziekten. Steeds meer mensen worden er door getroffen. We hopen dan ook met Leuven Zingt een mooie bijdrage te kunnen leveren aan het Healthy Heart Fund.”

Ondertussen is ook de songlist voor Leuven Zingt bekend. Deze editie gaat van start met ‘Rivers of Babylon’ van Boney M. ‘Sweet Caroline’ in de versie van zanger Christoff sluit deel één af waarna ‘Hey Jude’ van The Beatles deel twee aftrapt. “Persoonlijk vind ik de songlist nog beter dan die van vorig jaar”, zegt Hugo Mertens. “Het zijn allemaal leuke liedjes die massaal meegezongen zullen worden op de Oude Markt in Leuven.”

Meer info: www.leuvenzingt.be en www.vlaanderenzingt.be

Over de auteur

Bart Mertens

Bart Mertens